Tajna ukusnih lignja

Istinske ljepote morskih dubina uistinu je teško nadmašiti, pogotovo kada govorimo u kontekstu nevjerojatne gastronomije. Od novih i modernih receptura i kreacija, do starih tradicionalnih specijaliteta i delicija kojima je zaista teško odoljeti ili možda spoj inovacija u prekrasnom zagrljaju tradicije – u gastronomiji je sve dopušteno, no najteže je odoljeti klasičnim lignjama, predvodnicama najljepših morskih dubina. Jeste li se ikada pitala u čemu je zapravo tajna njihova nevjerojatna okusa?

Lignje su najzahvalnije kada su svježe. Tako se očuvaju njihovi najdraži sokovi i tekstura čime se izvrsno nadopunjuju s tek pokojim začinima koji naglasak stavljaju upravo na tu sočnost mesa. Dakako, važna je i sama priprema - način obrade i rukovanje čime se dobiva ona prekrasna mekoća mesa, kao i hrskavost kada govorimo o prženim lignjama. Tek tada se osjeti sama pahuljasta nježnost mesa koja se izvrsno usklađuje s blitvom i umakom, tvoreći vrhunski specijalitet koji već tradicionalno zavodi sva osjetila!

 

Bistro Pometo sada Vam je otkrio samo par tajni fantastičnog okusa liganja, no kako biste u potpunosti upoznali sve njihove čari, ne preostaje Vam ništa drugo nego prepustiti se kušanju!

 

Bistro "Pometo” nalazi se u Poreču, u Zelenoj Laguni i istovremeno u blizini sportske dvorane Žatika i novootvorenog Aquaparka Poreč.

Molindrio 12 c, 52440 Poreč

Preplati se za primanje newsletter-a!

SVAKIM DANOM: 12-23

+385 99 7953264

LOKACIJA

RADNO VRIJEME

NEWSLETTER

 

 

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

E-mail: info@pometo-porec.com

ENJOY, obrt za ugostiteljstvo i ribarstvo, suvl. Mario i Paolo Labinjan, Poreč, Molindrio 12 c, Registrirano tijelo: Ured državne uprave u Istarskoj županiji

IBAN  1324020061140097054

ERSTE BANKA

 

Copyright distra 2019. Privacy Policy