Poreč – grad pun povijesti

Prekrasne ljepote Poreča poznate su diljem svijeta, a svakim korakom otkrivate nove. No, ako se tek upoznajete sa svim tajnama Poreča, ne brinite – donosimo Vam kratki vodič znamenitosti koje obavezno morate vidjeti prilikom posjeta ovom istarskom biseru!

Jedna od najvećih povijesnih ljepota Poreča jest Eufrazijeva bazilika iz 6. stoljeća, smještena u starom gradu, a popnete li se na zvonik bazilike, ispred Vas će se pružati spektakularan pogled na čitav grad i njegovu okolicu. Glavne ulice starog grada njeguju svoj drevni oblik i raspored starorimskog castruma, a tamo još možete posjetiti Trg Marafor s ostacima Neptunovog hrama, Romaničku kući, Peterokutnu kulu, kao i Okruglu kulu. Povijesne ljepote čekaju Vas na svakom koraku, a nakon razgledavanja povijesne jezgre, uputite se do čarobnog otočića Sveti Nikola koji krije prekrasne plaže, bujnu vegetaciju i fantastičan pogled na pučinu, a udaljen je svega 5 minuta ugodne vožnje brodom.

 

Nevjerojatna povijest utkala je temelje za prekrasnu današnjicu, nježno njegujući sve svoje ljepote. Prepustite se istinskom doživljaju istraživanja, a potom se odmorite u bistrou Pometo gdje Vas čeka pravi gastronomski doživljaj i smještaj za punjenje baterija kako biste bili spremni za novo istraživanje Istre!

 

 

 

Bistro "Pometo” nalazi se u Poreču, u Zelenoj Laguni i istovremeno u blizini sportske dvorane Žatika i novootvorenog Aquaparka Poreč.

Molindrio 12 c, 52440 Poreč

Preplati se za primanje newsletter-a!

SVAKIM DANOM: 12-23

+385 99 7953264

LOKACIJA

RADNO VRIJEME

NEWSLETTER

 

 

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

E-mail: info@pometo-porec.com

ENJOY, obrt za ugostiteljstvo i ribarstvo, suvl. Mario i Paolo Labinjan, Poreč, Molindrio 12 c, Registrirano tijelo: Ured državne uprave u Istarskoj županiji

IBAN  1324020061140097054

ERSTE BANKA

 

Copyright distra 2019. Privacy Policy